Heb jij baat bij voedingssupplementen?

Steeds meer hedendaagse dingen staan volledig in het teken van onze gezondheid. Dat is natuurlijk goed, want onze gezondheid is belangrijker dan wat dan ook, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar de een pleit voor superfoods houdt de ander het juist weer bij de gewone schijf van vijf. Met zoveel theorieën, meningen en trends is het soms lastig om erachter te komen wat nu goed werkt voor jou. Hoewel je misschien een gezonde levensstijl volgt waarbij je regelmatig sport en gezond eet, kan het zijn dat je lichaam behoefte heeft aan net een beetje extra. Bijvoorbeeld wanneer je net fanatiek bent begonnen met sporten om sterker te worden of wanneer je aan het afvallen bent. In dat geval kun je overwegen om een voedingssupplement als aanvulling op je voeding te nemen. Meer weten? Lees dan verder in dit blog.

Vitamines

Iets dat we al van jongs af aan te horen krijgen is dat vitamines enorm goed voor ons zijn en we moeten zorgen dat we er hier voldoende van binnenkrijgen. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam goed kan functioneren, maar zijn ook goed voor groei en gezondheid. De meeste vitamines kunnen we niet zelf aanmaken en krijgen we binnen door voeding. Maar als je erg eenzijdig eet of een dieet volgt, kun je baat hebben bij een vitamine supplement.

Mineralen

Mineralen zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in ons eten en drinken. Ze zijn van belang voor de algehele gezondheid en ontwikkeling van ons lichaam. De bekendste mineralen zijn: calcium, natrium, kalium en magnesium. Daarnaast hebben we ook een kleine hoeveelheid ijzer, jodium, zink, koper, silicium en mangaan nodig.

Antioxidanten

Antioxidanten is een verzamelnaam voor alle stoffen die vrije radicalen tegenhouden. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid omdat ze de cellen en weefsels in ons lichaam beschermen. Onder antioxidanten vallen vitamines B1, B2, B6, C en E, maar ook mineralen als zink, ijzer, selenium, koper en chroom. Als de balans zoek is, zijn er meer vrije radicalen in ons lichaam dan antioxidanten. Die vrije radicalen tasten niet alleen ongezonde, maar ook gezonde weefsels en cellen aan. Je kunt bij een tekort aan antioxidanten verschillende soorten supplementen nemen, zoals natto. Natto heeft een gunstig effect op de enzymen in het maagdarmkanaal. Je kunt natto kopen online doen of in de winkel.

Kruiden

Kruiden zijn niet alleen middeltjes om je eten mee op smaak te brengen, maar brengen ook verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Je kunt daarom ook kruiden als voedingssupplement nemen. Denk hierbij aan ashwaganda om lichaam en geest in balans te brengen, kurkuma voor de werking van gewrichten, spijsvertering en leverfunctie en maca vitamine voor een normaal energieniveau, libido en concentratievermogen.