Hoe kun je engerlingen in het gazon bestrijden?

De tuin is een belangrijk onderdeel van het huis. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten van de natuur en misschien zelfs een beetje werk verzetten. Er zijn verschillende soorten tuinen; sommige mensen houden van een strak aangelegde tuin met veel bloemen en planten, terwijl anderen liever een meer rustieke tuin hebben met natuurlijke elementen. Wat je ook kiest, het is belangrijk om eerst even na te denken over welk soort tuin bij jouw woning en levensstijl past.

Als je een tuin hebt, is een gazon onmisbaar. Het geeft je tuin een nette en verzorgde uitstraling. Bovendien is het ook nog eens erg praktisch, want je kunt er lekker op liggen of spelletjes op spelen met de kinderen. Echter hebben huishoudens steeds vaker last van engerlingen. Dit zorgt voor grote problemen. Bovendien kan het schade brengen aan het gazon. Gelukkig kun je dit tegenwoordig voorkomen. Maar hoe werkt het? In deze blog bespreken we hoe je engerlingen kunt bestrijden. Hierdoor zorg je ervoor dat het gazon mooi, dicht en gezond blijft. 

Wat zijn engerlingen? 

Engerlingen zijn kleine, onopvallende larven die in de grond leven. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem omdat ze helpen bij het afbreken van organische materie. Helaas kunnen engelringen soms schadelijk voor uw gazon zijn. Als er te veel in uw gazon aanwezig zijn, kunnen ze de grassprieten afknagen en eten, waardoor er kale plekken ontstaan. Engelringen zijn niet erg moeilijk te bestrijden, maar het is wel belangrijk om ze zo snel mogelijk op te sporen en te verwijderen voordat ze schade aanrichten.

Hoe kun je engerlingen bestrijden? 

Een goed verzorgd grasveld is het visitekaartje van jouw huis. Daarom is het belangrijk om je gazon regelmatig te maaien, te verticuteren en bemesten. Engerlingen bestrijden kun je eenvoudig en snel doen door preventief sterk geurende planten en kruiden in de tuin te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan citroenkruid en knoflook. Engerlingen vinden deze geuren niet prettig en zullen zich verplaatsen. Het voorkomen van engerlingen is tenslotte altijd beter dan het bestrijden van engerlingen. De beste tijd om engerlingen te bestrijden is van mei tot en met augustus. Mocht je last hebben van kale plekken in het gazon, dan kan het zijn dat de engerlingen al hebben toegeslagen. Dit zorgt voor een vervelende situatie. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossing met de topproducten van MOOWY. Wanneer engerlingen uit jouw gazon verdwenen zijn, kun je beginnen met het herstellen van het gazon. Met het graszaad van moowy.nl maak je jouw gazon weer dicht en gezond.