Wandelen met kinderwagen

Een beproefde route, het juiste snackpakket en een paklijst: met slechts een paar voorbereidingen wordt wandelen met de cybex kinderwagen een groot plezier voor het hele gezin. Wandelen met baby’s en peuters is een klein avontuur. Tijd in de frisse lucht en wandelen in de natuur zijn goed voor je, zorgen voor een welkome afwisseling van het dagelijks leven en laten ouders echt samen met hun kinderen groeien. In het begin lijkt alles echter een stuk omslachtiger met de kinderwagen en alles eromheen. Dit zorgt voor onzekerheid. Het gaat immers niet meer alleen om uw eigen welzijn, maar ook om dat van het kind. Terwijl je aan alles probeert te denken, vergeet je misschien zelfs je eigen jas of bidon. En als je dan merkt dat de kinderwagen niet over de gekozen route kan worden geduwd, is de motivatie snel weg. Een paar simpele tips zorgen ervoor dat het niet zo ver komt en dat ontspanning in de buitenlucht op de voorgrond komt.

Neem de tijd om een ​​beproefde route te vinden

De rondjes om je eigen huis worden al snel saai en op een gegeven moment is de frustratie groot dat de straal met een baby zo klein wordt. De boeken van de Wandaverlag bewijzen dat dit niet het geval hoeft te zijn. Ze zijn ontstaan ​​uit mijn eigen ongenoegen, alle auteurs zijn moeders en hebben met dezelfde situatie te maken gehad. Het voordeel van één enkele bron zoals een boek is dat de routes niet door verschillende mensen worden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, aard van de route, etc. Zo weet je wat je bij elke wandeling kunt verwachten. Daarnaast zijn alle routes van moeders met kinderwagens getest en zijn de meest geschikte geselecteerd. Niets is minder vervelend dan voor onoverkomelijke treden of onoverkomelijke wortels te staan ​​en terug te moeten keren. Daarentegen openen prachtige gebieden met geschikte paden je hart en kan je ziel letterlijk bungelen. Dan heeft wandelen met een kinderwagen iets meditatiefs. Zelfs na wakkere nachten herstelt het lichaam tijdens het wandelen en komt de geest tot rust. Door regelmatig op geschikte vloeren te wiegen, komen de baby’s tot rust en slapen ze veel meer ontspannen.

Houd je conditie in de gaten

Als je ernaar uitkijkt om met je kind te wandelen, vol motivatie, moet je toch je eigen fysieke conditie in de gaten houden. Wandelen met een kinderwagen kan veel kracht vergen. Vooral in het begin is het demotiverend als het pad te moeilijk of te steil is, de auto niet zo makkelijk over het grind geduwd wordt en of misschien zelfs vast komt te zitten in de modder. Zoek daarom naast een geschikte kinderwagen vooraf uit hoe de geplande route zal zijn, hoe de route eruit zal zien en of deze B. is toegankelijk na de winter of na een regenbui. Er moet ook rekening worden gehouden met de moeilijkheidsgraad. Aanwijzingen van internet moeten met de nodige voorzichtigheid worden gelezen, omdat u niet weet of de auteurs het pad met kinderwagens hebben getest. Bovendien is het ene pad gemakkelijk voor de ene auteur, terwijl het voor de andere moeilijk wordt. Als je voor het eerst met een kinderwagen gaat wandelen, moet je vertrouwen op een betrouwbare bron, beginnen met een gemakkelijke route en geleidelijk verhogen, ook al is dat misschien minder spannend. Wie regelmatig wandelt, bouwt in de loop van de tijd zijn uithoudingsvermogen op en dan zijn al snel steilere, meer onbegaanbare tochten mogelijk.

Bevestig een veiligheidsband aan de kinderwagen

Een wat steilere plek, een ongunstige route en dan ook nog de kinderwagen – alle factoren samen kunnen je onzeker maken en stress veroorzaken. Een veiligheidsriem (of koord, verkrijgbaar bij speciaalzaken in verschillende lengtes en sterktes) is altijd aan te raden. Als je over een onverharde weg loopt, is het geruststellend als de kinderwagen met zo’n koord aan je lichaam/riem wordt vastgemaakt. Als je uitglijdt of per ongeluk loslaat, kan de kinderwagen niet wegrollen. Wanneer u bij de rust- of rustplaats aankomt, zet u de kinderwagen naast de remmen vast aan een boom of bank.

Neem voldoende proviand mee voor jong en oud

Zelfs als de kinderwagen geen lange tochten naar de top toestaat, kunnen de wandelingen inspannend zijn. De frisse lucht zorgt er ook voor dat kinderen meer honger krijgen. Voldoende eten en drinken voor moeder en kind zijn daarom een ​​must. Puur, eventueel gekookt water is het beste Als u borstvoeding geeft, moet u extra letten op uw eigen hydratatie. Voor babyflessen moet gekookt heet water in een thermosfles worden meegeleverd. Als de kinderen wat ouder zijn, helpen kleine koekjes tussen de maaltijden door. Zelfs kant-en-klare maaltijden in potten kunnen worden meegenomen en opgewarmd met heet water uit de thermoskan opwarmen.