Goed scheren: hoe weet je of het tijd is om te scheren?

Er is geen standaard antwoord op de vraag wanneer mannen zich voor het eerst moeten scheren. Voor sommigen verschijnen de eerste gezichtshaar of snorharen op de leeftijd van negen. Voor anderen duurt het tien jaar langer. In Europa ontdekken de meeste jongeren (85%) hun eerste snorharen tussen 12 en 16 jaar. 76% scheert zich voor het eerst tussen 14 en 17 jaar.

Er is geen juiste tijd of leeftijd om te beginnen met scheren. … Aangezien de puberteit en de ontwikkeling van lichaamsbeharing voor meisjes op verschillende tijdstippen een rol spelen, hoe weet u dan wanneer u uw dochter moet leren scheren?

Waar groeien de eerste snorharen? Baardharen groeien meestal in de volgende volgorde:

  • Bovenste lip
  • Bakkebaarden
  • kin
  • wangen
  • Nek

Gezichtshaar begint meestal langs de bovenlip, gevolgd door de bakkebaarden en haren op de wangen, kin en nek. Borst-, oksel- en schaamhaar groeien meestal tegelijkertijd. Tegelijkertijd wordt het haar op de armen en benen donkerder en stugger.

Meer informatie over lichaams- en haarverzorging voor mannen vindt u in onze gids voor het scheren van het lichaam. Wanneer moet je je voor het eerst scheren? U weet wanneer u klaar bent voor uw eerste scheerbeurt. De eerste gezichtshaar is meestal meer een pluis dan een echte baard. Veel jongens scheren deze af. Misschien wil je ook zien hoeveel je baard kan groeien en dan liever wachten tot de gezichtsbeharing wat voller is. Voor de eerste pogingen om te scheren, raden we aan een scheerapparaat te kopen voor een jongere en gevoeligere huid.

Een scheerapparaat kopen doe je in de electronicawinkel, bij de drogist, en ga zuo maar verder.

Wat is de beste manier om te scheren?

Altijd in de groeirichting scheer je eerst de wangen, dan de hals, dan de kin en tenslotte de bovenlip. Het mes moet zo nu en dan worden gespoeld. Uiteindelijk hoef je alleen nog maar de resterende scheerschuim te verwijderen, je gezicht af te drogen met een handdoek en je bent klaar met scheren.