Een huidplooimeter en knijpkrachtmeter, wat zijn het?

Als u geïnteresseerd bent in het bijhouden van uw lichaamsvetpercentage, heeft u waarschijnlijk huidplooimeters en knijpmeters gezien. Maar wat zijn ze? Hoe gebruik je ze? Hier is alles wat u moet weten over huidplooimeters en knijpmeters.

Huidplooimeters en knijpmeters zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om het percentage lichaamsvet te meten

Er zijn een paar verschillende manieren om het lichaamsvetpercentage te meten, maar huidplooimeters en knijpmeters zijn twee van de meest gebruikelijke methoden. Huidplooimeters worden gebruikt om de dikte van een huidplooi te meten, meestal rond de taille of dij. Knijpmeters daarentegen meten de afstand tussen twee punten op de huid. Beide methoden kunnen redelijk nauwkeurig zijn als ze correct worden uitgevoerd, hoewel er enige foutenmarge is.
Het kennen van uw lichaamsvetpercentage kan op veel verschillende manieren nuttig zijn.

Om een ​​huidplooimeter te gebruiken, moet u eerst bepalen op welke plaats op uw lichaam u gaat meten

Het gebruik van een huidplooimeter is een snelle en gemakkelijke manier om het lichaamsvetpercentage te meten. Om een ​​huidplooimeter te gebruiken, moet u eerst bepalen op welke plaats op uw lichaam u gaat meten. Er zijn vier gebruikelijke locaties voor het meten van huidplooien: de triceps, biceps, subscapulier en bekkenkam. Zodra u uw site hebt geselecteerd, knijpt u eenvoudig de huid en het onderliggende onderhuidse vet tussen uw duim en de eerste twee vingers. Plaats vervolgens de kaken van de remklauw over de beknelde huidplooi en oefen lichte druk uit totdat de armen van de remklauw weerstand ondervinden.

Om een ​​knijpmeter te gebruiken

Huiplooimeters en knijpkrachtmeters zijn beide hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om huidplooien te meten. De dikte van de huidplooi is een goede indicator van het percentage lichaamsvet, dus deze meters kunnen worden gebruikt om veranderingen in de lichaamssamenstelling in de loop van de tijd bij te houden. Om een ​​knijpkrachtmeter te gebruiken, knijpt u gewoon in de huid op de bepaalde plaats en schuift u de meter naar de bovenkant van de plooi. Dit geeft je een snelle en gemakkelijke manier om je voortgang te meten terwijl je aan je fitnessdoelen werkt!

Beide soorten metingen moeten 3 keer op elke bepaalde locatie worden uitgevoerd en vervolgens worden gemiddeld voor nauwkeurigheid

Huidplooimeters en knijpmeters zijn beide soorten metingen die worden gebruikt om de dikte van iemands huid te bepalen. Het zijn beide nauwkeurige meetmethoden, maar ze moeten 3 keer op elke bepaalde locatie worden genomen en vervolgens worden gemiddeld voor nauwkeurigheid. Huidplooimeters worden op de huid geplaatst en samengeperst om de dikte van de huid te meten, terwijl bij pinch-meters de huid met twee vingers wordt samengeknepen om een ​​meting te krijgen. Beide soorten metingen kunnen nuttig zijn om iemands gezondheids- of fitnessdoelen bij te houden.