Stofzuiger kopen: hoeveel geld heb je te besteden?

Hoe hoog is de prijs? Hoeveel moet ik besteden aan de aankoop?

Natuurlijk kunnen deze vragen niet over de hele linie worden beantwoord, aangezien de prijzen van stofzuigers erg breed zijn. Er zijn toestellen voor 50 euro tot 400 euro en meer. De meeste consumenten willen geld besparen bij het kopen van een stofzuiger en letten daarom op de laagst mogelijke prijs. Dit is echter geen aanbevolen strategie, omdat goedkope apparaten meestal niet overtuigen. Maar hoeveel stofzuiger krijg ik voor mijn geld? Hoeveel moet u bereid zijn te investeren? Onze gids zal je helpen.

Wat kosten stofzuigers?

Een snelle blik op de stofzuigerklassementen leert dat de prijzen voor stofzuigers heel verschillend zijn. Alles wat onder de limiet van 50 euro zit, kan gerust worden omschreven als een goedkope instapklasse, al zijn deze modellen meer een compromisgevoelige stofzuiger. Maar wie voor de goedkope prijzen valt, zal op de lange termijn in de meeste gevallen meer betalen.

Omdat de goedkoopste stofzuiger super aanbiedingen in de elektronicazaak, in de bouwmarkt of op de grijptafel vaak een hoog stroomverbruik hebben. Wat echter erger is, is het hogere geluid dat deze modellen veroorzaken, evenals de slechte kwaliteit, afwerking en zuigkracht die bijna altijd kenmerkend zijn voor een goedkope stofzuiger. De levensduur van de apparaten is navenant beheersbaar. Want terwijl een degelijke stofzuiger jarenlang zonder problemen voor schone vloeren in huis zorgt, gaan goedkope stofzuigers veel sneller kapot.

Een reparatie is meestal niet de moeite waard, dus je moet een nieuwe stofzuiger kopen. Als je het nog steeds niet hebt geleerd, kun je een zeer betaalbaar instapmodel gebruiken en begint de vicieuze cirkel opnieuw. Bespaar dus niet aan het verkeerde eind bij het kopen van een stofzuiger. Vooral omdat er in de prijsklasse tussen de 50 en 150 euro hele goede apparaten zijn die perfect zijn voor het schoonmaken van het huis. Voordat je een stofzuiger kiest, moet je belangrijke vragen beantwoorden die van invloed zijn op de stofzuigerkeuze. Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Hoe groot is de ruimte die gestofzuigd moet worden?
  • Hoe vaak wil ik stofzuigen?
  • Welke vloeren moeten worden gestofzuigd: tapijten of harde vloeren?
  • Moet de stofzuiger speciale uitdagingen aan, zoals dierenhaar?

Is een goedkope stofzuiger voldoende?

Wil of moet je maar zelden stofzuigen en is de te stofzuigen ruimte beheersbaar, dan kun je met een gerust hart rondkijken in de prijsklasse tussen ca. 40 tot 70 euro. Maar wie op zoek is naar een tweede of derde stofzuiger of vervangend toestel is goed gediend met een goedkoper model. Maar voor hogere eisen moet u minimaal 70 euro investeren.

Alle apparaten uit de lagere prijsklassen verdienen het predicaat cilinderstofzuiger eigenlijk niet. Als u nog steeds een ijzerspaarder bent, moet u op zijn minst de moeite nemen en de tijd nemen om de samenvattingen van testrapporten te vergelijken en een vergelijkingswinnaar te kiezen. Fabrikanten als Clatronic (Clatronic stofzuiger), Progress (Progress stofzuiger), Bomann (Bomann stofzuiger) maar ook Hoover (Hoover stofzuiger) hebben relatief goede modellen in hun assortiment die het zonder franje doen en simpel en simpel zijn. Het aanbod in de prijsklasse stofzuigers van 70 tot 100 euro is beduidend groter.

Bekende stofzuigerformaten zoals Dirt Devil (Dirt Devil stofzuiger), Siemens (Siemens stofzuiger), AEG of Bosch (Bosch stofzuiger) vind je hier. Onnodig te zeggen dat deze stofzuigers veel meer innovatieve en effici├źnte technologie├źn aan boord hebben. Wat de beste stofzuiger is, kun je op onze site vinden.