Zelf ijs maken met de ijsmachine

Voordelen van zelfgemaakt ijs

Voordat we uitleggen hoe je het moet doen, laten we je graag kort 5 grote voordelen van huisgemaakt ijs zien.

Je weet wat erin zit

Voor veel mensen die een ijsmachine kopen, is dit het belangrijkste punt. Als je ergens anders ijs koopt, weet je nooit precies welke ingrediënten er zijn gebruikt. Bevat het ijs tonnen suiker? Zijn er vreemde kant-en-klare mengsels of poeders gebruikt? Smaakversterker? Stoffen die allergisch zijn voor?… Je weet het niet. Wanneer je je eigen ijs maakt, weet je precies welke ingrediënten je gebruikt en kun je met een goed gevoel van je ijs genieten. Zeker als hun kinderen ook aan het eten zijn.

Gezonder (als je wilt)

Dit punt hangt nauw samen met het eerste. Omdat je zelf bepaalt welke ingrediënten in je ijs gaan, kun je het veel gezonder maken dan een ijsje uit de winkel. Afhankelijk van je behoefte kun je bijvoorbeeld minder suiker of ingrediënten met een lager vetgehalte gebruiken.

Op de lange termijn goedkoper

Afhankelijk van welke ijsmachine je kiest en hoe vaak je ijs eet, kun je op den duur zelfs geld besparen. Een bolletje ijs in een ijssalon kost al gauw €1 tot €1,50. Een ijscoupe kost al snel € 5-7. Een gezin van vier personen, die eventueel ook een glaasje drinken, kan € 20-40 kwijt. Het kan natuurlijk ook goedkoper, maar als je graag ijs eet, loopt dat op in de loop van de tijd. Een ijsmachine daarentegen is meestal een eenmalige aankoop waarmee je jarenlang zelf ijs kunt maken. Zelf een ijsmachine kopen is dus ook nog eens voordeliger.

IJs wanneer je maar wilt

Je kent het gevoel vast wel. Er zijn momenten waarop je zin hebt in een heerlijk, romig ijs dat gewoon op je tong smelt. Met een ijsmachine en huisgemaakt ijs kunt u op elk moment uw wensen vervullen en bent u niet afhankelijk van openingstijden of een hele winterstop.

Bedenk nieuwe ijscreaties naar jouw smaak

Als je je eigen ijs maakt met de ijsmachine, opent dit natuurlijk volledig nieuwe mogelijkheden voor je als het gaat om recepten. Er zijn geen grenzen aan je creativiteit en je kunt in principe elk ijsje maken dat je maar kunt bedenken. Je kunt je favoriete ingrediënten op een geheel nieuwe manier combineren of bijvoorbeeld alleen seizoensproducten gebruiken. Zo creëer je je eigen perfecte ijsje.