Top dierentuinen in Nederland

De leukste dierenparken voor een uitje met het hele gezin Wil je weten waar je de leukste dierentuin van Nederland kunt vinden? Wanhoop niet, vraag het aan Reiseuhu. In het verlengde van je zomervakantie laat ik je de top 3 dierentuinen in Nederland zien. Zo heb je altijd een paar adressen bij de hand als je in Nederland bent en op zoek bent naar een dierenavontuur. De meeste dierentuinen zijn gemaakt voor gezinnen met kinderen, maar een bezoek aan deze dierentuinen kan ook als stel of met vrienden een onvergetelijke ervaring zijn.

Voor sommige dierentuinen kun je met de kortingskaart van nappas een leuke korting dierentuin krijgen.

Top dierentuinen in Nederland in één oogopslag

De eerste kandidaat op onze lijst van de beste dierentuinen in Nederland is Alpenheul in Apeldoorn. Apenheul betekent “apengrot” en apen zijn de enige dieren die je in deze dierentuin zult zien. Alsof dat nog niet genoeg was, besloten de dierentuinmanagers om de apen buiten te houden. In plaats van kooien leven de apen in ruime, groene en natuurlijke buitenverblijven. Bij de opening in 1971 was de revolutionaire dierentuin de eerste in zijn soort ter wereld. Dus bijna de helft van de apen in Apenheul loopt vrij rond in het park. Apen die om veiligheidsredenen niet vrij kunnen rondlopen zijn bijvoorbeeld gorilla’s en orang-oetans. Maar ze worden niet zomaar in kooien gepropt, maar leven vrij op een natuurlijk eiland in de dierentuin. Begrijp je nu waarom de dierentuin zo populair is? In 2016 won Apenheul zelfs de titel van mooiste excursiebestemming van Nederland. Dus in principe kun je niet fout gaan met een uitstapje naar deze dierentuin.

Dolfinarium

We gaan verder naar het Dolfinarium in Harderwijk. Deze dierentuin is ook gespecialiseerd in één soort. De dierentuin zet zich volledig in voor het houden van zeedieren, vooral dolfijnen. Iedereen met een fascinatie voor de onderwaterwereld en haar bewoners is in het Dolfinarium in goede handen. Het park is ook het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Naast dolfijnen zijn er ook zeeleeuwen, bruinvissen, walrussen en kleine zeedieren zoals veel vissen, krabben en zeepaardjes. Als je op reis gaat naar het Dolfinarium, mag een bezoek aan de bekroonde dolfijnenshow Aqua Bella bijna niet ontbreken. Als je wilt, kun je zelfs in het water springen en zwemmen met de wendbare zeedieren. Of er meteen overnachten? Het park organiseert het programma “Slapen met Dolfijnen” voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Geknuffeld in een slaapzak kunnen de kleine zeebiologen direct onder het dolfijnenbad overnachten. Als je omhoog kijkt, lichten alle kinderogen op als een dolfijn over ze heen zwemt.

Burgers Zoo

Net zoveel leuke en spannende avonturen staan ​​je te wachten in Burgers Zoo & Safaripark in Arnhem, niet ver van de Duitse grens. Op in totaal 45 hectare bevinden zich vier totaal verschillende themawerelden in het park: Mexicaans-Amerikaanse woestijn, Indo-Pacific koraalrif, Afrikaanse savanne en Maleis regenwoud. Het hoogtepunt is het grootste, overdekte mangrovebos ter wereld. En je kunt je vergapen aan een andere sensatie in Burgers ‘Zoo. De dierentuin is de thuisbasis van het grootste levende koraalrif in een aquarium buiten Australië. Als dat niet eens een reden is om op reis te gaan, dan weet ik het ook niet meer. Verlang je naar meer actie en avontuur, dan kun je op een spannende safari gaan. De dierentuin is een van de beste safariparken van Nederland.

Diergaarde Blijdorp

De volgende dierentuin staat terecht op deze lijst van de beste dierentuinen in Nederland. De Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is zelfs drie keer uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux! Wanneer je aankomt bij de dierenopvang, kun je een kleine reis rond de wereld maken naar de mooiste plekken op aarde. Of het nu gaat om de Afrikaanse savanne, het Australische Great Barrier Reef of het Amazone-oerwoud – er is meer dan genoeg te zien en te bewonderen in Dierentuin Rotterdam. Om precies te zijn leven hier meer dan 5.800 dieren en meer dan 600 verschillende soorten. Zorg ervoor dat u de dagelijkse voedingen bekijkt. Een overzicht van alle voedertijden vind je op de website. Een paar keer per jaar organiseert de dierentuin ook het Blijdorp by Night arrangement. Dan kun je ’s nachts door de dierentuin slenteren en de dieren buiten de normale openingstijden bewonderen. De bijzondere sfeer geeft een bezoek aan de dierentuin een heel ander karakter.