Wat betekenen trouwringen?

Trouwringen zijn een teken van liefde en trouw, een belofte die je als bruid en bruidegom aan elkaar geeft en die zichtbaar verzegeld moet worden met de ringen. Het belang van trouwringen kent een lange traditie, daarover hier meer!

De trouwringen zijn een symbool van loyaliteit, liefde, solidariteit en continuïteit. In tegenstelling tot verlovingsringen van witgoud met een zirkoniasteen, worden trouwringen doorgaans klassiek en eenvoudig gehouden in geelgouden tinten. Om een ​​unieke ring te krijgen, is er de mogelijkheid om het oppervlak van de ring te zetten met kleine diamanten.

Bijzonder belang wordt gehecht aan de ronde vorm van de trouwringen. De ringen staan ​​op zichzelf en hebben dus geen einde of begin, dit belichaamt oneindigheid. Deze oneindigheid zou moeten staan ​​voor de liefde tussen de twee echtgenoten. Er wordt gezegd dat trouwringen al sinds de 13e eeuw deel uitmaken van kerkelijke huwelijksceremonies. Tegenwoordig wisselen pasgetrouwden ook ringen uit bij burgerlijke huwelijken. Na ja te hebben gezegd, worden de ringen verwisseld. Bij de kerkelijke ceremonie worden de ringen gezegend voordat ze worden uitgewisseld.

Aan welke hand wordt de trouwring gedragen?

Er is geen duidelijk antwoord op de vraag aan welke hand de trouwring wordt gedragen. In de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) wordt de trouwring gedragen aan de ringvinger van de rechterhand, maar dit is internationaal niet wijdverbreid. In veel westerse landen wordt de trouwring gedragen aan de ringvinger van de linkerhand. Zelfs de Romeinen droegen de ring aan de linkerkant, omdat ze geloofden dat de bloedvaten in de linker ringvinger rechtstreeks naar het hart leiden, waardoor er een verbinding ontstond tussen het symbool van de trouwring en het hart.

Trouwringen met gravure

Veel bruidsparen willen dat hun trouwringen worden geïndividualiseerd door de juwelier die ze vertrouwen door ze te laten graveren. Vaak wordt hiervoor de naam van de partner en de trouwdatum gekozen. Dit is ook een manier om het jubileum niet te vergeten. Natuurlijk zijn er geen grenzen aan creativiteit als het gaat om graveren.